Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Informació sobre el problema del Míldiu en la ceba

Informació sobre el problema del Míldiu en la ceba

L'IVIA i el Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural han realitzat una prospecció de camp, en la qual s'ha determinat que el Míldiu (Peronospora destructor) era el causant de la pèrdua de nombroses plantacions de ceba que s'ha produït en diverses comarques de la província de València. La gravetat de la seua incidència ha estat directament relacionada amb les anormals condicions meteorològiques de l'hivern i la dificultat relativa de detectar precoçment l'inici de la malaltia.

 

El Dr. Antonio Vicent, responsable de la Unitat de Micologia de l'IVIA, ha presentat les actuacions realitzades, i els mètodes de prevenció i control disponibles tant en agricultura convencional com en producció ecològica.

La documentació presentada ha sigut la següent:

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter