Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere La recerca en cunicultura es tenyeix de negre fosc

La recerca en cunicultura es tenyeix de negre fosc

En uns minuts va desaparèixer ahir el contingut de la granja experimental dedicada a la cunicultura del Centre de Tecnologia Animal de l'IVIA a Sogorb (Castelló). A més de les pèrdues animals i materials, s'ha volatilitzat temporalment el treball de moltes persones, especialment els projectes dirigits en l'actualitat per les investigadores M.P Viudes i A. Villagrá en les àrees de Reproducció i Benestar Animals, respectivament.

El primer dels projectes es desenvolupa en col·laboració amb la Universitat de Perusa (Itàlia) i està relacionat amb la inseminació, tècnica utilitzada en quasi la totalitat de les granges de conills espanyoles, que tracta d'optimitzar la seua aplicació amb el desenvolupament de diluents que afavorisquen l'ovulació de la conilla sense necessitat d'una aplicació hormonal exògena.

El segon dels projectes està coordinat des de la Universitat de Giessen (Alemanya), amb participació d'investigadors alemanys, italians, francesos, hongaresos i espanyols. L'objectiu és proposar possibles millores en el maneig dels allotjaments per a millorar el benestar animal de les conilles reproductores, per exemple comparant gàbies individuals i col·lectives, sense oblidar mai la rendibilitat de la producció per als cunicultors.

Sobre les cendres hem de començar ja a repensar la forma en què podrem reprendre les activitats de recerca, en col·laboració fructífera amb cunicultors i amb els companys investigadors d'altres institucions a l'espera que prompte puguem veure germinar unes noves instal·lacions per a la recerca cunícola en l'IVIA.

 

 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter