Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Els nous recobriments comestibles allarguen la vida del caqui mínimament processat

Els nous recobriments comestibles allarguen la vida del caqui mínimament processat

Investigadors de l'IVIA (Centre de Tecnologia Post-recol·lecció) en col·laboració amb la Universitat Cardenal Herrera-CEU desenvolupen nous recobriments comestibles a força de pectina amb capacitat antioxidant i antimicrobiana per al caqui ‘Rojo Brillante' fresc tallat. Actualment, l'ús de recobriments comestibles és potser la tècnica més nova i prometedora per a allargar la vida útil d'aquests productes. La comercialització de fruites i hortalisses fresques, netes, trossejades i envasades per al seu consum (productes mínimament processats o frescos tallats) s'ha incrementat de forma considerable durant els últims anys. No obstant açò, l'èxit comercial d'aquests productes està limitat principalment per l'emmarroniment enzimàtic, la pèrdua de fermesa i el creixement microbià.

En aquest sentit, el treball publicat recentment en la prestigiosa revista científica internacional Postharvest Biology and Technology per aquest equip d'investigadors aborda el desenvolupament de recobriments comestibles a força de pectina. L'article presenta l'efecte de diferents agents antimicrobians incorporats a un recobriment comestible prèviament optimitzat en l'emmarroniment enzimàtic, la qualitat sensorial (visual i sabor) i la qualitat microbiològica (creixement de microorganismes aerobis mesòfils i psicròfils, floridures i llevats) de caqui tallat durant 9 dies d'emmagatzematge a 5ºC.

A més, atés el major risc de contaminació d'aquests productes durant la manipulació i processament, també s'aborda el control dels principals patògens de transmissió alimentària associats a aquests productes (Listeria monocytogenes, Salmonella enteritidis i Escherichia coli O157:H7) en fruita tallada i artificialment inoculada.

En general, els recobriments comestibles més efectius van inhibir el creixement de microorganismes aerobis mesòfils i van mantenir la qualitat visual per sobre del límit de comercialització durant l'emmagatzematge, sense afectar negativament el sabor global del caqui 'Rojo Brillante' fresc tallat, a més de reduir la població dels patògens humans estudiats.

Accés a l'article complet

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0925521415301290

 

 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter