Nou article sobre recobriments comestibles per evitar minves postcollita - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA avança en la protecció del cultiu de tomaca: Mecanismes de defensa de la planta per a reduir el mal en planta provocat per Nesidiocoris tenuis
Un estudi recent publicat en Biological Control liderat per investigadors de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i amb la col·laboració de la Universitat de Bolonya, ha revelat que...
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Ves enrere Nou article sobre recobriments comestibles per evitar minves postcollita
Nou article sobre recobriments comestibles per evitar minves postcollita
Un nou article científic dels investigadors del Centre de Post-recolecció de l'IVIA sobre els recobriments comestibles com a eines per al Control Integrat No Contaminant de Malalties Postcollita (CINCEP).
Els principals minvaments econòmics en postcollita de cítrics són conseqüència de pèrdues de pes, malalties fúngiques, alteracions fisiològiques i plagues de quarentena. Per a minimitzar-les, es recorre a la conservació frigorífica i a tractaments postcollita amb fungicides químics convencionals, ceres sintètiques o combinacions d'ells. No obstant açò, l'aplicació massiva i continuada d'aquest tipus de tractaments és cada vegada més contestada per raons mediambientals i de salut. D'una banda, aquestes pràctiques generen residus químics de fungicides o ceres sintètiques i, per una altra, causen problemes al sector productor per la proliferació de ceps de fongs patògens resistents. Existeix, per tant, la necessitat de desenvolupar tractaments alternatius als fungicides. Entre ells, el desenvolupament de noves pel·lícules i recobriments comestibles naturals amb propietats antimicrobianes és un repte tecnològic per a la indústria i un camp de recerca molt actiu a tot el món.
En aquest article es revisen les propietats i la utilització del quitosano i altres recobriments comestibles. Compostos formulats mitjançant l'addició d'agents antifúngics a emulsions amb base de polisacàrids o proteïnes i lípids. En general, els ingredients antifúngics se seleccionen per la seua capacitat de controlar les principals podridures de postcollita de cítrics que són la verda i la blava, causades respectivament pels fongs Penicillium digitatum i Penicillium italicum, i inclouen productes químics naturals o de baixa toxicitat com a conservants i additius alimentaris, extractes vegetals o olis essencials i agents de control biològic com alguns ceps de llevats o bacteris amb poder antagònic.
Artícle complet en anglés