Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Participació de l'IVIA en el XVI Simposi Hispano-Portugués de Nutrició Mineral de Plantes (NUTRIPLANTA 2016)

Participació de l'IVIA en el XVI Simposi Hispano-Portugués de Nutrició Mineral de Plantes (NUTRIPLANTA 2016)

L'IVIA ha participat en el XVI Simposi Hispano-Portugués de Nutrició Mineral de Plantes (NUTRIPLANTA 2016) els dies 25 al 28 de Setembre a San Pedro del Pinatar (Múrcia) juntament amb investigadors de 14 països. Les àrees temàtiques del congrés cobrien aspectes fisiològics i moleculars de l'adquisició i distribució de nutrients, nutrició de cultius i la qualitat del producte, l'ecologia i la producció sostenible, la producció de fertilitzants, ciències ambientals i disciplines relacionades.

La Dra. Ángeles Calatayud, investigadora de l'IVIA i membre del Comitè Científic d'aquest congrés va presentar la ponència titulada "L'empelt en pebrot: una eina enfront del canvi climàtic.", dedicada als últims avanços en l'obtenció de patrons de pebrot tolerants a l'estrès salí i hídric, els mecanismes fisiològics que indueixen tolerància a la varietat, així com els bons resultats agronòmics i econòmics resultants de l'ús d'aquests patrons.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter