Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Participamos en la presentación la guía de buenas prácticas para manejo enfermedades de la madera en vid en Utiel

Participamos en la presentación la guía de buenas prácticas para manejo enfermedades de la madera en vid en Utiel

Las enfermedades de madera de la vid son muy difíciles de manejar y causan graves daños a nuestra viticultura. Sin embargo, apenas existen tratamientos curativos autorizados. Por este motivo, desde el IVIA hemos potenciado la creación de un grupo de trabajo para el desarrollo de una guía de buenas prácticas agrarias que reducen y palían el impacto de estas enfermedades.

El trabajo, coordinado por Vicent Badia (Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria), el Dr. Josep Armengol (UPV) y el Dr. Antonio Vicent (IVIA), es el resultado de la colaboración de entidades que abarcan todo el sector, viveristas, productores agrarios, investigadores y servicios de la Generalitat Valenciana. Los resultados se han plasmado documentalmente en un butlletí d'avisos en el que han colaborado los siguientes organismos:

  • Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (IVIA)
  • Grupo de Investigación en Hongos Fitopatógenos. Instituto Agroforestal Mediterráneo. (UPV)
  • Servei de Sanitat Vegetal (CAMACCDR)
  • Cooperatives Agroalimentàries CV
  • Asociación Valenciana de Empresarios Viveristas de Vid
  • Asociación profesional de Flores, Plantas y tecnología Hortícola de la CV.- Sectorial Vid (ASFPLANT)
  • Consejo Regulador de la Denominación de Origen Protegida Utiel-Requena
  • Consejo Regulador de Vinos de la Denominación de Origen Protegida Valencia
  • Consejo Regulador de la Denominación de Origen Protegida Vinos Alicante
  • Consejo Regulador de la Denominación de Origen Protegida Uva de Mesa Embolsada del Vinalopó
  • Indicación Geográfica Protegida Castelló

Este trabajo se presenta hoy en Utiel en la XX Jornada Vitivinícola organizada por la CRDO Utiel Requena.

PUEDEN DESCARGAR LA GUÍA DE BUENAS PRÁCTICAS MEDIANTE ESTE ENLACE

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter