Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Presentació del llibre "Enfermedades causadas por la bacteria Xyllela fastidiosa"

Presentació del llibre "Enfermedades causadas por la bacteria Xyllela fastidiosa"

Pròximament es presenta esta obra, coordinada per la Dra. Ester Marco, actual investigadora del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA i la Dra. María Milagros López (anterior investigadora responsable en el Centre), junt amb la Dra. Blanca B. Landa del CSIC.

Les malalties causades per Xylella fastidiosa són una de les amenaces més importants per a alguns dels principals cultius mediterranis, com ara l'olivera, l'ametler, la vinya, fruiters d'os o cítrics, així com per a distintes espècies forestals d'interés ecològic. A més, afecten moltes espècies d'ús ornamental. A Europa s'han detectat infeccions en el sud d'Itàlia i França, les Balears i, recentment, la Comunitat Valenciana. S'ha pogut constatar, en el cas de l'olivera, que els efectes perjudicials d'este bacteri poden ser molt ràpids i devastadors, tant per a l'arbratge jove com per a l'adult.

El llibre compta amb 16 capítols, que realitzen una revisió actualitzada, realista, pràctica i crítica de l'estat actual dels coneixements sobre este bacteri i de les malalties que produïx. En ells es descriu el complex sistema que constituïxen la Xylella fastidiosa, les seues plantes hostes, els seus vectors i les condicions mediambientals de l'entorn i s'exposen les conseqüències de les malalties produïdes per Xylella fastidiosa a Amèrica i a Europa.

La presentació, organitzada per Cajamar, entitat editora del llibre, tindrà lloc dijous que ve 25 de gener a les 19h en l'Aula de Cultura de Cajamar a València.

Més informació i inscripcions: https://goo.gl/LNtk8n

Poden consultar el llibre en l'enllaç següent: https://goo.gl/7Rhrnn

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter