Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Projecte europeu "POnTE"

Projecte europeu "POnTE"

 El passat 27 de novembre es va celebrar la primera reunió de treball del projecte europeu POnTE (Pest Organisms Threatening Europe) del programa Horitzó 2020. L'IVIA participa amb un equip pluridisciplinar de científics experts en bacteriologia, modelització i agroenginyeria, amb finançament de la Comissió Europea. 

 
La reunió, amb més de 50 assistents de tota Europa, es va celebrar a Roma en la seu de el 'Consiglio Nazionale delle Ricerche', entitat coordinadora del projecte. POnTE incorpora un total de 25 equips de recerca d'organismes públics, empreses i organitzacions de productors de 10 països europeus, a més de Costa Rica i Israel. 
 
Reunión inicial proyecto europeo POnTE en Roma
 
El projecte POnTE comprèn recerques sobre el bacteri Xylella fastidiosa, recentment introduït en el continent europeu, que causa malalties letals en cultius llenyosos de gran importància a la Comunitat Valenciana com els cítrics, la vinya i l'olivera. 
 
També es realitzen treballs sobre el bacteri ‘Candidatus Liberibacter solanacearum', que afecta a cultius hortícoles com la creïlla i la carlota, i els fongs Chalara fraxinea i Phytophthora que afecten greument a les plantes forestals. 
 
En la reunió de llançament es van concretar les diferents línies de recerca sobre la genètica i biologia d'aquests patògens i els seus vectors, el desenvolupament de mètodes de diagnòstic ràpid de laboratori i la seua detecció precoç en camp mitjançant sistemes de visió artificial. Es van plantejar diferents estratègies per al seu control integrat i mesures de quarentena per a evitar la seua expansió a noves zones. POnTE inclou la realització de nombroses activitats per a transferir els resultats al sector productor. A més dels equips de recerca, a la reunió va acudir també un representant de la ‘Research Executive Agency' de la Comissió Europea, responsable de la gestió dels fons de recerca.
 
Més informació (en anglés) a la pàgina del Projecte en la web del coordinador
 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter