Se inicia en el IVIA el proyecto de investigación nacional que pretende frenar el avance de Trioza erytreae y establecer medidas eficaces para su control - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Ves enrere Se inicia en el IVIA el proyecto de investigación nacional que pretende frenar el avance de Trioza erytreae y establecer medidas eficaces para su control
Se inicia en el IVIA el proyecto de investigación nacional que pretende frenar el avance de Trioza erytreae y establecer medidas eficaces para su control
El psílido africano de los cítricos Trioza erytreae está presente en el noroeste de la Península Ibérica desde finales de 2014 y es, junto a Diaphorina citri, una gran amenaza para el cultivo de los cítricos por ser ambos los principales transmisores de la enfermedad de los cítricos denominada "huanglongbing" (HLB) o greening.
El pasado 7 de noviembre tuvo lugar en el IVIA la reunión inicial del proyecto "Métodos de control y contención de Trioza erytreae, vector del huanglongbing de los cítricos" (RTA2015-00005-C06-00), que consta de 5 subproyectos coordinados y está cofinanciado por el Instituto Nacional de Investigaciones y Tecnologías Agrarias y Agroalimentarias (INIA).
El proyecto está coordinado por el IVIA, a través del Dr. A. Urbaneja y tiene un abordaje multidisciplinar, que abarca desde la investigación básica hasta la aplicada. Tiene como objetivo la puesta a punto de un programa de contención y control de T. erytreae en todas las zonas citrícolas españolas y abarca cinco asuntos: 1) Biología y ecología de T. erytreae en España, 2) Mejora del control químico de T. erytreae, 3) Mejora del control biológico de T. erytreae, 4) Prospección y métodos de detección de ‘Candidatus Liberibacter' spp y 5) Tolerancia de la planta, manejo del cultivo y biotecnología aplicada al control de T. erytreae.
Estos estudios servirán para proporcionar una base científica sólida para desarrollar prácticas de protección de cultivos novedosas y sostenibles. El proyecto incluye actuaciones para pretende difundir, transferir y explotar los resultados, así como informar y sensibilizar al sector citrícola.
El IVIA incorpora un equipo multidisciplinar para abordar con garantías los objetivos de este proyecto: 4 entomólogos (Dr. Alberto Urbaneja, Dr. Alejandro Tena, Dr. César Monzó y Dra. Meritxell Pérez-Hedo), 1 bacterióloga (Dra. Ester Marco), 1 biotecnóloga (Dr. M. Carmen Vives), 1 mejoradora (Dra. Mª Ángeles Forner) y el Jefe del Servicio de Plagas de la Comunitat Valenciana (D. Vicente Dalmau).
Los 4 subproyectos restantes se desarrollan por el Instituto Canario de Investigaciones Agrarias (ICIA), el Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), Instituto de Investigación y Formación Agraria y Pesquera de Andalucía (IFAPA) y la Universidad Politécnica de Cartagena (UPCT) junto con el Instituto Murciano de Investigación y Desarrollo Agrario y Alimentario (IMIDA).