Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Seminario científico: "Ciencia, paciencia y transferencia en el Centro de Genómica del IVIA"

Seminario científico: "Ciencia, paciencia y transferencia en el Centro de Genómica del IVIA"

  • Ponente: Dr. Manuel Talón (Centro de Genómica - IVIA)
  • Fecha: 23 de junio de 2017
  • Lugar: Salón de Actos del IVIA
  • Resumen:

El impacto real de la transferencia de resultados en la sociedad es muy complicado de valorar, aunque la mayoría de los especialistas en el tema coinciden en señalar que solamente las Instituciones que desarrollan "mucha investigación, de mucha calidad y durante mucho tiempo" tienen un impacto determinante en su entorno social.

En este seminario, inusual, nos esforzaremos en detallar la transferencia, documentada, que nuestro grupo ha efectuado en base a los desarrollos tecnológicos derivados de la investigación ya realizada.

El análisis de los tres pilares básicos que soportan la innovación (descubrimiento original → desarrollo tecnológico → transferencia de resultados) arroja una conclusión inquietante que sin duda merece una reflexión: mientras la excelencia y originalidad de los descubrimientos es relevante entre los investigadores del IVIA, la Institución debería fomentar un servicio especializado que preste apoyo y permita la promoción de los desarrollos tecnológicos y, por ende, su transferencia eficaz y efectiva al sector.

Puede ver la grabación del seminario en nuestro canal de vídeo.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter