Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Seminario científico: "Ciencia y Divulgación. Necesidad u obligación"

Seminario científico: "Ciencia y Divulgación. Necesidad u obligación"

Ponente: Dr. José Miguel Mulet - Instituto de Biología Molecular y Celular de Plantas (UPV-CSIC), Valencia

Lugar: Salón de Actos del IVIA

Fecha: Viernes 3 de febrero de 2017. 13 h.

Resumen:

En los últimos años, con el auge de las redes sociales, parece que la divulgación científica, no solo la realizada por periodistas especializados sino la que hacen los propios científicos, empieza a tener relevancia y a considerarse, no solo a nivel popular sino en algunas convocatorias públicas y comisiones de acreditación. No obstante, la divulgación requiere de uno de los bienes más preciados para un científico. El tiempo. ¿Vale la pena que dediquemos tiempo a divulgar? ¿Tiene un retorno esta actividad? ¿Cuál es la problemática añadida de la divulgación cuando trabajas en un tema como la biotecnología vegetal? En la charla abordaremos los pros y las contras de la divulgación científica desde el punto de vista del científico.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter