Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Seminario científico: "¿Cómo puede ayudar un modesto marcador molecular a la citricultura?"

Seminario científico: "¿Cómo puede ayudar un modesto marcador molecular a la citricultura?"

  • Ponente: Dr. Andrés García-Lor (Centro de Protección Vegetal y Biotecnología – IVIA)
  • Fecha: 2 de junio de 2017
  • Lugar: Salón de Actos del IVIA
  • Resumen:

Un marcador genético o marcador molecular es un segmento de ADN con una ubicación física identificable (locus) en un cromosoma y cuya herencia genética se puede rastrear. Estas pequeñas marcas o puntos de referencia sirven para el análisis del genoma y nos han permitido realizar múltiples estudios fundamentales para la mejora genética de los cítricos, como caracterizar la organización de su diversidad genética, establecer mapas genéticos, profundizar en la genética de especies poliploides de cítricos, detectar fraudes varietales o seleccionar precozmente genotipos con rasgos agronómicos deseables (selección asistida por marcadores moleculares), entre otros.

Todas estas contribuciones están ayudando al programa de mejora de obtención de nuevas variedades de cítricos triploides del Departamento de Citricultura y Producción Vegetal del IVIA, además de permitir optimizar la conservación y uso de los recursos genéticos existentes.

Puede ver la grabación del seminario en nuestro canal de vídeo.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter