Seminario científico: "Herramientas genéticas y genómicas en la mejora de Cucurbitáceas" - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Ves enrere Seminario científico: "Herramientas genéticas y genómicas en la mejora de Cucurbitáceas"
Seminario científico: "Herramientas genéticas y genómicas en la mejora de Cucurbitáceas"
- Ponente: Profª Belén Picó (COMAV- Instituto de Conservación y Mejora de la Agrodiversidad Valenciana. Universitat Politècnica de València)
- Fecha: Viernes 26 de mayo de 2017
- Lugar: Salón de Actos del IVIA
- Resumen:
La familia de las Cucurbitáceas incluye alguno de los cultivos de mayor importancia económica mundial, como melón, calabacín, pepino o sandia.
El Grupo de Mejora Genética de Cucurbitáceas en colaboración con el grupo de Genómica y Bioinformática del COMAV-UPV ha contribuido en los últimos 5 años al desarrollo de herramientas genéticas y genómicas para la mejora de estas especies que incluyen la secuenciación de genomas y transcriptomas, el desarrollo de mapas genéticos de alta densidad y la generación de colecciones de mutantes y nuevas poblaciones para la cartografía de caracteres cuantitativos.
Se presentarán algunas de estas herramientas que están empleándose con éxito en el desarrollo de nuevos cultivares mejorados por su resistencia a virosis y a hongos y de mejor calidad.
Puede ver la grabación del seminario en nuestro canal de vídeo.