Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Seminario científico: "Herramientas genéticas y genómicas en la mejora de Cucurbitáceas"

Seminario científico: "Herramientas genéticas y genómicas en la mejora de Cucurbitáceas"

  • Ponente: Profª Belén Picó (COMAV- Instituto de Conservación y Mejora de la Agrodiversidad Valenciana. Universitat Politècnica de València)
  • Fecha: Viernes 26 de mayo de 2017
  • Lugar: Salón de Actos del IVIA
  • Resumen:

La familia de las Cucurbitáceas incluye alguno de los cultivos de mayor importancia económica mundial, como melón, calabacín, pepino o sandia.

El Grupo de Mejora Genética de Cucurbitáceas en colaboración con el grupo de Genómica y Bioinformática del COMAV-UPV ha contribuido en los últimos 5 años al desarrollo de herramientas genéticas y genómicas para la mejora de estas especies que incluyen la secuenciación de genomas y transcriptomas, el desarrollo de mapas genéticos de alta densidad y la generación de colecciones de mutantes y nuevas poblaciones para la cartografía de caracteres cuantitativos.

Se presentarán algunas de estas herramientas que están empleándose con éxito en el desarrollo de nuevos cultivares mejorados por su resistencia a virosis y a hongos y de mejor calidad.

Puede ver la grabación del seminario en nuestro canal de vídeo.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter