Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Seminario científico: "Mechanisms of plant-xenobiotic interactions: Potential consequences for herbicide use and environmental risk assessment"

Seminario científico: "Mechanisms of plant-xenobiotic interactions: Potential consequences for herbicide use and environmental risk assessment"

  • Ponente: Dr. Ivan Couée (University of Rennes 1 / Centre National de la Recherche Scientifique)
  • Lugar: Salón de Actos del IVIA
  • Fecha: 15 de junio de 2017. 13:00 h.
  • Abstract:

Herbicides are environmental xenobiotic pollutants of high concern for non-target organisms, including non-target plants. Whereas their action on plants is usually analysed as the result of unilinear modes of action on specific biochemical targets, physiological, metabolomic and transcriptomic responses to low levels of herbicides and herbicide metabolites reveal, in the model plant Arabidopsis thaliana and in rye-grass (Lolium perenne), cryptic effects with largescale gene expression regulation and involvement of signalling processes. Interactions between xenobiotic, abiotic and biotic stress signalling suggest potential interferences between herbicide pollution and climate change stressors. Consideration of herbicide-related signalling processes should be useful for designing herbicide use strategies, for environmental risk assessment and for global change impact assessment.

  • Resumen

Los herbicidas son contaminantes ambientales xenobióticos que afectan negativamente tanto a organismos como a plantas a los que su uso no está destinado. Mientras la acción de los herbicidas sobre las plantas suele ser evaluada como resultado de modos unilineales de acción sobre una única diana bioquímica específica, el análisis integrado de las respuestas fisiológicas, metabólicas y transcriptómicas a dosis ambientalmente relevantes de herbicidas revela efectos crípticos asociados a la regulación de la expresión génica a gran escala y a la participación de procesos particulares de señalización intracelular. Las interacciones entre la señalización por xenobióticos y la derivada de estreses bióticos y abióticos sugiere la existencia de interferencias entre ambos factores. Sería muy interesante tomar en consideración los procesos de señalización relacionados con los herbicidas para ayudar al diseño de nuevas estrategias de uso, para la evaluación del riesgo ambiental y también para la evaluación del impacto del cambio global.

Puede ver la grabación del seminario en nuestro canal de vídeo.

Imagen Seminario Ivan Couee


 


 


 


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter