Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Seminario científico: "¡Mucho más que color! Implicaciones de los carotenoides en la calidad del fruto de los cítricos y en la salud humana"

Seminario científico: "¡Mucho más que color! Implicaciones de los carotenoides en la calidad del fruto de los cítricos y en la salud humana"

  • Ponente: Dr. Lorenzo Zacarías. Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos (IATA)
  • Fecha: viernes 5 de mayo de 2017
  • Lugar: Salón de Actos del IVIA
  • Resumen:

 

Los carotenoides constituyen uno de los principales grupos de pigmentos en la naturaleza y son los responsables de la coloración característica de los frutos cítricos. Sus funciones y propiedades, sin embargo, son mucho más diversas, ya que tienen un papel esencial en la nutrición y en la salud humana, sobre todo por su capacidad antioxidante y como precursores de la vitamina A.

La diversidad natural en el color de los frutos cítricos y los avances en las estrategias genómicas y biotecnológicas están permitiendo en los últimos años caracterizar y comprender parte de los mecanismos responsables de la síntesis y acumulación de carotenoides, así como su implicación en la calidad del fruto y en muchas de sus funciones en la salud humana.

Puede ver la grabación del seminario en nuestro canal de vídeo.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter