Seminario científico-técnico: "Bases para el control integrado del ácaro de las abejas Varroa destructor" - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Ves enrere Seminario científico-técnico: "Bases para el control integrado del ácaro de las abejas Varroa destructor"
Seminario científico-técnico: "Bases para el control integrado del ácaro de las abejas Varroa destructor"
- Ponente: Dr. Joel González-Cabrera (ERI BIOTECMED, Dept. Genètica, Fac. Ciències Biològiques, Universitat de València)
- Fecha: Viernes 24 de noviembre de 2017, 13:00 h.
- Lugar: Salón de Actos del IVIA
- Resumen:
La abeja melífera (Apis mellifera L.) es uno de los insectos que mayor importancia tiene para la industria alimentaria. Sus servicios como productor de miel y como polinizador se estiman en miles de millones de euros anualmente. Sin embargo, en los últimos años se está perdiendo una cantidad muy significativa de colmenas tanto en Europa como en los USA debido al efecto devastador que ejerce el ácaro ectoparásito, Varroa destructor Anderson and Trueman.
La escasez de materias activas útiles para controlar este ácaro y los problemas derivados de la aparición de resistencia a las materias activas son una de las mayores preocupaciones actuales para el sector apícola mundial. En la Universitat de València estamos estudiando los mecanismos de resistencia a los acaricidas en las poblaciones del ácaro y diseñamos métodos de diagnóstico que permitan determinar cuál sería el tratamiento más efectivo para controlarlo.
Puede ver la grabación del seminario en nuestro canal de vídeo.