Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Seminario científico-técnico: "Biomarcadores genéticos para la identificación y autentificación de variedades de cítricos"

Seminario científico-técnico: "Biomarcadores genéticos para la identificación y autentificación de variedades de cítricos"

  • Ponente: Dra. Victoria Ibáñez (EUROSEMILLAS / Centro de Genómica IVIA)
  • Fecha: Viernes 10 de noviembre de 2017, 13:00 h.
  • Lugar: Salón de Actos del IVIA
  • Resumen:

Los obtentores de nuevas variedades de cítricos, bien sea por selección de mutaciones espontáneas o mediante programas de mejora genética, requieren el establecimiento de sistemas rápidos y fiables de caracterización del material vegetal para que su posterior distribución a los agricultores, que los adquieren para su explotación comercial, se realice en condiciones de identificación óptimas.

La identificación varietal mediante biomarcadores genéticos es complementaria a la identificación tradicional basada en características fenotípicas, tanto fenológicas como morfológicas, y tiene la ventaja de que puede aplicarse en cualquier momento de desarrollo de la planta y a partir de cualquier parte de la misma por estar basada en la secuencia de ADN. Sin embargo, no todos los biomarcadores genéticos o marcadores moleculares son adecuados para la identificación inequívoca de todas las variedades que se comercializan actualmente. En este seminario se pretende mostrar cómo los marcadores moleculares pueden ser utilizados para la identificación y autentificación varietal de cítricos.

Puede ver la grabación del seminario en nuestro canal de vídeo.


Imagen Seminario V. Ibañez 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter