Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Seminari cientificotècnic: "Emergència de virosis en superar resistencies genètiques: el cas del virus del brozejat de la tomaca"

Seminari cientificotècnic: "Emergència de virosis en superar resistencies genètiques: el cas del virus del brozejat de la tomaca"

  • Ponent: Dr. Luis Rubio (Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia-IVIA)
  • Lloc: Saló d'Actes de l'IVIA
  • Data: Divendres 12 de gener de 2018. 13:00 h.
  • Resum:

Els virus causen anualment greus pèrdues econòmiques en els cultius. El mètode més utilitzat per a combatre les virosis és la introducció de resistències monogèniques per mitjà de millora genètica. El problema és que no s'han trobat gens de resistència per a molts virus i en altres casos el virus evoluciona i supera la resistència. Un d'estos casos és el virus del bronzejat de la tomaca (Tomato spotted wilt virus, TSWV).

En este seminari s'exposen els resultats obtinguts pel nostre grup sobre els factors implicats en l'emergència de aïllats de TSWV que superen la resistència i l'avaluació d'una nova accessió de pimentó tolerant al virus, i es discutirà sobre una nova estratègia per al disseny de nous gens de resistència per mitjà d'evolució artificial.

Puede ver la grabación del seminario en nuestro canal de vídeo.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter