Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Seminario científico-técnico: "La bacteria Xylella fastidiosa o el arte de trascender los artículos científicos"

Seminario científico-técnico: "La bacteria Xylella fastidiosa o el arte de trascender los artículos científicos"

  •  Ponente: Ester Marco Noales (IVIA-Centro de Protección Vegetal y Biotecnología)
  • Fecha: 27 de octubre de 2017. 13:00 h
  • Lugar: Salón de Actos del IVIA
  • Resumen:

Xylella fastidiosa es una bacteria que vive en el xilema de las plantas hospedadoras y también en el tracto digestivo anterior de insectos vectores. Aunque sus efectos son conocidos desde finales del siglo XIX, esta bacteria constituye actualmente una de las principales amenazas para la agricultura europea y, en concreto, mediterránea, desde que en 2013 fuese detectada en la región de Apulia, en el sur de Italia, donde ha devastado miles de hectáreas de olivos. A pesar del tiempo que se está conviviendo con ella y de lo que hemos ido conociendo de su biología, sigue siendo un gran reto para la investigación, puesto que este microorganismo no deja de sorprendernos.

Puede ver la grabación del seminario en nuestro canal de vídeo.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter