Seminario científico-técnico "La diversidad del arroz cultivado en zonas templadas y su aplicación en los programas de mejora" - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Ves enrere Seminario científico-técnico "La diversidad del arroz cultivado en zonas templadas y su aplicación en los programas de mejora"
Seminario científico-técnico "La diversidad del arroz cultivado en zonas templadas y su aplicación en los programas de mejora"
- Ponente: Juan Luis Reig Valiente (IVIA-Centro de Genómica)
- Fecha: 20 de octubre de 2017. 13:00 h.
- Lugar: Salón de Actos del IVIA
- Resumen:
A lo largo de los años, desde su domesticación, el cultivo del arroz se ha extendido por todo el mundo adaptándose a diversas condiciones agroclimáticas y generando un sinfín de variedades con características dispares.
La aplicación de las técnicas genómicas desarrolladas recientemente permite descifrar los entresijos de cada una de las características distintivas de estas variedades. En este sentido, nuestro programa de mejora de variedades de arroz se nutre de la diversidad natural del arroz para obtener variedades que aporten mejoras en caracteres agronómicos que sean beneficiosos para nuestros agricultores.