Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Seminari científic-tècnic: "Proteïnes Antifúngiques de Fongs. Un cavall de Troia per al control de les infeccions fúngiques"

Seminari científic-tècnic: "Proteïnes Antifúngiques de Fongs. Un cavall de Troia per al control de les infeccions fúngiques"

  • Ponent: Dr. José F. Marcos (Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments - IATA)
  • Lloc: Saló d'Actes de l'IVIA
  • Data: Divendres 26 de gener de 2018. 13:00 h.
  • Resum:

Els fongs patògens suposen un important risc per a la salut humana i la producció agroalimentària. El nostre grup treballa en la utilització de pèptids i xicotetes proteïnes amb activitat antimicrobiana (antibacteriana i antifúngica) en l'àmbit de l'agroalimentació i la protecció vegetal. Hem sigut pioners a proposar que la patologia postcollita representa una oportunitat per al desplegament i aplicació de pèptids antimicrobians, utilitzant el patosistema fruits cítrics-Penicillium digitatum. Ens centrarem en l'estudi recent de les xicotetes proteïnes antifúngiques de fongs. Repassarem les seues propietats úniques, la seua funció biològica, el seu mecanisme d'acció, la seua producció biotecnològica en biofactories i, finalment, la paradoxa de com poden ajudar-nos a combatre als fongs dels quals procedixen.

Puede ver la grabación del seminario en nuestro canal de vídeo.

Imagen seminario Jose F Marcos

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter