Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Seminario extraordinario: Presentación de "ReDivia", acceso público a la investigación del IVIA

Seminario extraordinario: Presentación de "ReDivia", acceso público a la investigación del IVIA

Ponente: Josep Vicent Castelló (IVIA-Unidad de Documentación y Biblioteca)

Lugar: Salón de Actos del IVIA

Fecha: viernes 17 de febrero. 13:00 h.

Aunque la publicación en abierto aporta importantes beneficios, muchos investigadores deciden no optar por ella debido a los elevados precios exigidos por los editores de las revistas de impacto.

Una alternativa a esta forma de acceso al Open Access, conocida como "Vía dorada", es la llamada "Vía verde" que consiste en el archivo en abierto de información sobre resultados científicos en repositorios institucionales: plataformas interoperables, identificadas y reconocidas como propias de los centros a los que pertenecen los autores.

Recientemente, el Consejo Rector del IVIA aprobó su Declaración Institucional en favor del Acceso Abierto y su adhesión a la Declaración de Berlín con el fin de propiciar un mayor y más fácil acceso de todos los ciudadanos a los contenidos científicos generados por el IVIA.

Pronto verá la luz ReDivia, nuestro repositorio institucional. El seminario que presentamos pretende informar sobre el papel de esta herramienta en la implementación de la política de Acceso Abierto del IVIA y animar a su comunidad investigadora a colaborar activamente en ella.

 


 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter