Un estudio científico del IVIA impulsa el papel del control biológico en la Unión Europea - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Ves enrere Un estudio científico del IVIA impulsa el papel del control biológico en la Unión Europea
Un estudio científico del IVIA impulsa el papel del control biológico en la Unión Europea
La Unión Europea, a través de la agencia "Science for Environment Policy", reconoce la importancia del control biológico de plagas en el desarrollo de una agricultura sostenible y respetuosa con el medio ambiente. La agencia se apoya en un estudio científico sobre el estado actual del control biológico, publicado en la revista "Biocontrol", promovido y participado por el Dr. Alberto Urbaneja, coordinador del Centro Protección Vegetal y Biotecnología del IVIA.
El estudio parte de un reciente informe de la ONU que afirma que es posible producir alimentos suficientes para alimentar a una población mundial de nueve mil millones con la utilización de menos plaguicidas químicos. Además, incluye ejemplos en los que es posible la producción agraria sin el uso de plaguicidas, dentro de los métodos de Gestión Integrada de Plagas basados en el control biológico. El estudio sugiere que las medidas políticas pueden acelerar el desarrollo y el uso de métodos de protección de cultivos respetuosos con el medio ambiente.
El artículo en el que se fundamenta el mensaje de la agencia se puede consultar en el Repositorio Institucional del IVIA.
Pueden consultar el mensaje de la agencia en el siguiente enlace.