Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer

La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...

Actualitat

Ves enrere Ya están disponibles los vídeos de las ponencias de los participantes en el Simposio Internacional sobre Xylella

Ya están disponibles los vídeos de las ponencias de los participantes en el Simposio Internacional sobre Xylella

Cerca de 1.000 personas siguieron el Simposio "Situación actual y perspectivas de las enfermedades causadas por Xylella fastidiosa en la cuenca mediterránea" a través de streaming en Canal GVA (www.canal.gva.es), organizado por el IVIA y la Conselleria de Agricultura, Medio Ambiente, Cambio Climático y Desarrollo Rural.
 
Durante el Simposio se trataron, entre otros, asuntos como las técnicas de detección y diagnóstico de Xylella fastidiosa, los vectores de Xylella y las posibles estrategias para su control, el trabajo que se viene realizando en el marco de los diferentes proyectos europeos sobre Xylella, o el plan de vigilancia fitosanitaria y las medidas de erradicación de Xylella fastidiosa en la Comunitat Valenciana. 
 
 

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter