Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
L'IVIA té una presència destacada en el Grup Especialitzat en Detecció, Diagnòstic i Identificació (GEDDI) de patògens de plantes de la SEF
El grup GEDDI de la Societat Espanyola de Fitopatologia (SEF) es va crear en 2011 i actualment compta amb més de 120 socis. Entre els seus objectius estan l'organització de reunions, seminaris,...
Diversos investigadors de l'IVIA inclosos en la llista de científics més destacats del món
La Universitat de Stanford (els EUA) acaba de publicar una llista que, a partir de les dades disponibles en la prestigiosa base de dades Scopus (Elsevier), relaciona al 2% de científics del món més...
Un treball publicat per investigadors de l'IVIA revela el paper de la polpa cítrica com a ingredient funcional en alimentació de porcí
La polpa cítrica és un subproducte de la indústria agroalimentària que pot ser utilitzat com a font de nutrients en alimentació animal, tal com indiquen nombrosos treballs publicats fins al moment....
Participació de l'IVIA en la III Conferència Internacional RETASTE, sobre desaprofitament alimentari i bioeconomía circular
Els passats dies 27-29 de setembre de 2023 s'ha celebrat en la Universitat de Harokopio (Atenes, Grècia), en format presencial, la III International Conference RETASTE: Rethink Food Resources,...
Un treball sobre semen de caprí realitzat per l'IVIA i la UCH-CEU en col·laboració amb AMURVAL rep l'accèssit del XXV premi d'investigació Francisco Fernández López
El Col·legi Oficial de Veterinaris d'Almeria va fallar el passat 30 de setembre el Premi d'Investigació Francisco Fernández López, en la seua XXV edició. El jurat, els membres del qual pertanyen a...