Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
El IVIA informa sobre Xylella fastidiosa en jornada de La Unió en Vallada
El IVIA informa sobre Xylella fastidiosa y la amenaza que representa para el olivo en la jornada organizada por la Unió de Llauradors i Ramaders en Vallada el día 2 de marzo
Seminario científico: "Estrategias para una racionalización del uso de fitosanitarios. Reducción de los costes y del impacto ambiental"
Durante los tratamientos fitosanitarios en nuestra citricultura cerca del 50% del caldo pulverizado se pierde y no alcanza el objetivo, lo que implica un riesgo para el medio ambiente y una...
Agricultura reforça la lluita preventiva contra la Xylella fastidiosa amb la distribució de cartells informatius
La conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha començat a col·locar cartells informatius en punts estratègics de la Comunitat Valenciana, com a ports i...
Seminari científic: De la monta a la cànula. El repte de la inseminació en conills
La implementació de la inseminació artificial en cunicultura va començar en els anys 80. A causa que aquesta espècie és d'ovulació induïda, després de la deposició del semen és necessari induir...
Diálogos entre la Ciencia y la Producción: "Virus emergentes en la vid: Más vale prevenir que lamentar"
Las enfermedades de la vid causadas por virus se traducen en pérdidas de vigor, longevidad y calidad de la cosecha. La legislación exige que el material vegetal de vivero para comercializar esté...