Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Seminario cientificotècnic: "Funció de les proteïnes p24 en la regulació del tràfic de vesícules en la via secretora i la seua possible relació amb la resposta a la salinitat"
Els membres de la família de proteïnes p24, també coneguda com a família TMED, són reguladors clau del tràfic de proteïnes mediat per vesícules al llarg de la via secretora però, no obstant això,...
Buscamos soluciones conjuntas a los retos del cooperativismo agroalimentario
Acogemos la II Jornada networking de innovación en el cooperativismo agroalimentario, en la que investigadores del IVIA mantendrán reuniones con representantes de diversas cooperativas del la...
El IVIA impulsa un proyecto para frenar el impacto del trips de las orquídeas (Chaetanaphothrips orchidii)
El pasado año 2017 se detectó un aumento significativo de los daños ocasionados por el trips de las orquídeas en varias zonas citrícolas de la Comunidad Valenciana. Desgraciadamente se trata de...
Importantes descubrimientos para el control biológico del piojo rojo de California en cítricos se plasman en una tesis doctoral dirigida por investigadores del IVIA
El piojo rojo de California, Aonidiella aurantii Mask. se considera una de las plagas de los cítricos más importante a nivel mundial. Los principales enemigos naturales de A. aurantii son los...
Informamos sobre las plagas y enfermedades del caqui
Los Dres. Francisco J. Beitia y Antonio Vicent, del Centro de Protección Vegetal y Biotecnología del IVIA, participan en el Programa de Jornadas de Especialización en Fruticultura, organizadas por...