Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Pròxima Trobada Internacional sobre “Perspectives de la citricultura davant els nous reptes i amenaces fitosanitàries”
L'IVIA col·labora amb Phytoma España i la Universitat Politècnica de València en la Trobada internacional sobre perspectives de la Citricultura davant els nous reptes i amenaces fitosanitàries, els...
L'IVIA participa en una Jornada sobre Bioeconomia “Sector Agroalimentari sostenible i intel·ligent”
En aquesta jornada es presentaran les claus de la bioeconomia per a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador, generador d'oportunitats per al medi rural a través del sector...
Tècnics argentins visiten els laboratoris de referència de l'IVIA
El passat 20 d'octubre ens va visitar una delegació de l'autoritat fitosanitària d'Argentina (SENASA), composta per quatre enginyers agrònoms i una experta en comerç internacional, auspiciada per...
VI Congrés Internacional sobre el Caqui
L'IVIA organitza el VI INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON PERSIMMON, en col·laboració amb la SECH, el Consell Regulador de Denominació d'Origen "Kaki Ribera del Xúquer" i l'INIA.
L'IVIA es vist de Roig Brillant: satisfacció i gratitud pel premi de la DO Kaki Ribera del Xúquer
La Denominació d'Origen Kaki Ribera del Xúquer atorgà aquest any el seu premi anual a l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries en el marc d'un esdeveniment que es celebrà el passat 10 d'octubre.