Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA avança en la protecció del cultiu de tomaca: Mecanismes de defensa de la planta per a reduir el mal en planta provocat per Nesidiocoris tenuis
Un estudi recent publicat en Biological Control liderat per investigadors de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i amb la col·laboració de la Universitat de Bolonya, ha revelat que...
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Un estudi de l'IVIA revela com la domesticació dels cítrics ha alterat l'expressió gènica en el fruit
El coneixement del procés de domesticació que va donar lloc a les varietats comercials dels cítrics és de gran importància, perquè permet dissenyar una millora dirigida i eficient per a obtindre...
Nous recobriments comestibles antifúngics a base de pectina de cítrics per al control de la podridura verda i reduir les pèrdues en postcollita de taronges 'València Late'
En els últims anys, s'ha observat una creixent demanda per part dels consumidors de productes hortofructícoles naturals, més sans, segurs i respectuosos amb el medi ambient. El desenvolupament de...
Un treball de l'IVIA estudia els factors de les cabres i el semen que influeixen sobre la fertilitat després de la inseminació de semen refrigerat
En un trabajo reciente fruto de la colaboración entre investigadores del centro de Tecnología Animal del IVIA (CITA), la Facultad Veterinaria CEU Cardenal Herrera y Acrimur Murciano-granadina se...
Convocatòria de 38 beques en l'IVIA
El passat 8 d'abril es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució de 28 de març de 2022 per la qual es convocaven 38 beques per a la formació i especialització...
Llistat provisional d'admesos/exclosos a la prova de la convocatòria 1/2022
El passat 22 de març, es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució del 14 de març de 2022 de la Direcció General de Funció Pública per la qual es convocaven...