Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
L'IVIA va participar en un esdeveniment a Bari (Itàlia) relacionat amb el projecte StopMedWaste
Els passats dies 27-29 d'abril de 2023 s'ha celebrat en la Universitat de Bari (UNIBA, Bari, Itàlia), en format presencial, un esdeveniment múltiple amb diferents activitats relacionades amb el...
L'IVIA participa en un Workshop sobre vectors de Xylella fastidiosa emmarcat en les activitats de la Xarxa YBER-XYFAS del CYTED
Els passats dies 20 i 21 d'abril es va celebrar en Bragança (Portugal) el Workshop presencial “Identification, bioecology and management of insect vectors of Xylella fastidiosa”, organitzat per...
Investigadors de l'IVIA i de l’IHSM-CSIC desenvolupen un nou mètode per a controlar virus transmesos per mosca blanca en cultius de tomaca amb l'ajuda d'un depredador zoofitòfag
La investigadora predoctoral Chaymaa Riahi, juntament amb els investigadors Alberto Urbaneja i Meritxell Pérez-Hedo, han publicat un article científic en la revista Phytopathology, en el qual...
Enquesta preHLB
El projecte PreHLB és un projecte d'investigació científica que reuneix diversos organismes públics europeus, entre ells, l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), la Generalitat...
Naix SECrio, la societat científica que acollirà a especialistes en l'àmbit de la criobiologia a Espanya
El dia 6 de març de 2023 va tindre lloc la reunió fundacional de la Societat Espanyola de Criobiologia (SECrio), una plataforma nascuda a Espanya que pretén agrupar una àmplia diversitat de...