Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Los avances del IVIA en cítricos se presentan en el mayor congreso internacional sobre genómica
Los avances del IVIA sobre los factores genéticos asociados a la precocidad de los cítricos y la diversificación de los genomas se presentan en el mayor evento científico mundial sobre genómica
Seminario extraordinario: Presentación de "ReDivia", acceso público a la investigación del IVIA
Aunque la publicación en abierto aporta importantes beneficios, muchos investigadores deciden no optar por ella debido a los elevados precios exigidos por los editores de las revistas de impacto....
Nuevas herramientas para la prevención de la alternaria y otras enfermedades fúngicas
La presencia de agua líquida (humectación) en la copa de los árboles es uno de los factores más importantes que favorece el desarrollo de enfermedades fúngicas, como la mancha marrón de las...
Seminario científico: "Ciencia y Divulgación. Necesidad u obligación"
Ponente: Dr. José Miguel Mulet - Instituto de Biología Molecular y Celular de Plantas (UPV-CSIC), Valencia Lugar: Salón de Actos del IVIA Fecha: Viernes 3 de febrero de 2017. 13 h. Resumen: En los...
L'IVIA participa en Cullera en la jornada sobre "Malalties del cultiu de l'arròs"
El Dr. Antonio Vicent Civera, del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA intervindrà en la Jornada Tècnica Agroalimentària sobre les malalties del cultiu de l'arròs organitzada per...