Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer
La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"
La Universitat de Cartagena va celebrar una jornada tècnica sobre avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada, el passat 13 de març. En ella van participar els principals...
El IVIA informa sobre la amenaza de bacterias fitopatógenas emergentes en Agromillora Management Meeting 2017
La Dra Ester Marco-Noales, del Centro de Protección Vegetal y Biotecnología del IVIA impartirá una masterclass en Sevilla sobre el tema "Phitopathogen bacterias: Threats or reality?" inserta en la...
L'IVIA publica convocatòria per a la venda dels seus excedents d'arròs produïts en els seus projecte d'investigació i experimentació
El Departament de l'Arròs, del Centre de Genòmica de l'IVIA, realitza anualment assajos d'experimentació d'arròs dins de la línia d'activitat relacionada amb la Millora d'aquest cereal. En el mes...
El IVIA informa sobre el manejo del agua en viticultura en la D.O. Utiel-Requena
El próximo jueves 13 de julio, a las 12:30 h., en la sede del Consejo Regulador de la D.O. Utiel-Requena, el Dr. Luis Bonet, responsable del Servicio de Tecnología del Riego del IVIA, impartirá...
Resultados del estudio del efecto del sistema de riego en la producción y calidad del melón de Carrizales (Elche) bajo niveles de salinidad elevada
El Dr. José Miguel de Paz expuso los resultados de la investigación sobre la influencia del sistema de riego en la producción del melón "Carrizales" en suelos con salinidad elevada. El trabajo fue...
Formación sobre plagas emergentes, control biológico y métodos de muestreo de plagas de cítricos
El Centro de Protección Vegetal del IVIA colabora con la Fundación para la Promoción de la Ingeniería Agronómica del Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Levante en la primera edición del...