Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer
La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"
La Universitat de Cartagena va celebrar una jornada tècnica sobre avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada, el passat 13 de març. En ella van participar els principals...
El IVIA aporta ideas sobre cómo adaptar la agricultura mediterránea al cambio climático
El pasado jueves 22 de junio, el Dr. Rodolfo Canet, Coordinador del Centro de Agricultura para el Desarrollo Sostenible del IVIA, participó en una mesa de debate sobre las posibilidades de...
Importantes avances para el control biológico de plagas: el IVIA informa sobre la capacidad de las plantas para generar respuestas defensivas
La Unidad Asociada de Entomología Agrícola del IVIA y la Universitat Jaume I de Castelló en colaboración con el IBMCP CSIC han descrito por primera vez cómo el comportamiento fitófago del...
Seminario científico: "Mechanisms of plant-xenobiotic interactions: Potential consequences for herbicide use and environmental risk assessment"
Los herbicidas son contaminantes ambientales xenobióticos que afectan negativamente tanto a organismos como a plantas a los que su uso no está destinado. Mientras la acción de los herbicidas sobre...
El IVIA informa sobre la aportación de la biotecnología a la bioeconomía
El pasado 14 de junio de 2017 el Dr. Enrique Moltó, Director del IVIA, participó en la mesa redonda "¿Qué aporta la BIO al bienestar de las personas?" en el encuentro "Innovación BIO al servicio...
El IVIA realiza estimaciones sobre la capacidad de secuestro de CO2 de los suelos de la Comunidad Valenciana
Un estudio realizado por el Centro para el Desarrollo de la Agricultura Sostenible (CEDAS) del IVIA ha realizado una estimación de la capacidad de secuestro de lo suelos agrícolas de la Comunidad...