Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
La Dra. M. Milagros López, de l'IVIA, entrevistada en RNE sobre Xylella fastidiosa
La Dra. Mª Milagros López, investigadora de l'IVIA, responsable del Departament de Bacteriologia, ha sigut entrevistada com a experta por RNE sobre una de les bactèries (Xylella fastidiosa) que...
Iniciat el 20 d'abril l'assaig d'optimització de reg amb escassetat d'aigua i baixa qualitat.
Investigadors de l'IVIA preocupats per l'actual escassetat d'aigua de reg i l'empijorament de la seua qualitat (salinització) estan investigant sobre com optimitzar el seu maneig.
L'IVIA forma a tècnics d'altres CCAA en la detecció de les bactèries causants del HLB en plantes i insectes vectors
El Laboratori de Bacteriologia de l'IVIA es el Laboratori Nacional de Referència de bactèries fitopatògenes del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.
El fred hivernal com a factor limitador de la producció de fruiters
Les temperatures d'aquest hivern han sigut anormalment altes (especialment respecte a les temperatures mínimes) a la Comunitat Valenciana. L'IVIA ofereix una avaluació d'aquesta circumstància i la...
FERTINNOWA: se inicia la consulta a los agricultores
Gracias a la red de colaboración e intercambio de experiencias entre agricultores, técnicos, investigadores y empresas de 10 países de Europa, FERTINNOWA va a identificar las tecnologías más...