Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
11/01/2016 Jornada de noves varietats de cítrics IVIA
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries ha desenvolupat un nou sistema per a l'experimentació de varietats de cítrics obtingudes en els seus programes de millora de material vegetal.
Artícle sobre enfermetats de post-recol·lecció del caqui 'Rojo Brillante'
Els investigadors de l'IVIA autors de l'article són: Lluıs Palou, Clara Montesinos-Herrero, Ignacio Tarazona, Cristina Besada y Veronica Taberner, ́
L'IVIA i el projecte europeu FERTINNOWA
Una xarxa europea per a compartir les innovacions en gestió del reg i la fertirrigació.
Nou article sobre recobriments comestibles per evitar minves postcollita
Les principals minves econòmiques en postcollita de cítrics són conseqüència de pèrdues de pes, enfermetats fúngiques, alteracions fisiològiques i plagues quarentenàries.
Jornada Control Biològic “Breeding Invertebrates for Next Generation Biocontrol”
El día 19 de gener de 2016 es dura a terme una jornada informativa en l'Instituto Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) sobre els avanços més recents i els principals interrogants al voltant de...