Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA avança en la protecció del cultiu de tomaca: Mecanismes de defensa de la planta per a reduir el mal en planta provocat per Nesidiocoris tenuis
Un estudi recent publicat en Biological Control liderat per investigadors de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i amb la col·laboració de la Universitat de Bolonya, ha revelat que...
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Grup de treball R+D+i per a la millora en l'ús de subproductes hortofrutícoles i agroindustrials en alimentació animal
En l'IVIA-Centre de Tecnologia Animal de Sogorb s'ha organitzat una reunió de treball amb participació de la Conselleria d'Agricultura, diverses uninversitats i empreses per desenvolupar estudis...
La Dra. M. Milagros López, de l'IVIA, entrevistada en RNE sobre Xylella fastidiosa
La Dra. Mª Milagros López, investigadora de l'IVIA, responsable del Departament de Bacteriologia, ha sigut entrevistada com a experta por RNE sobre una de les bactèries (Xylella fastidiosa) que...
Iniciat el 20 d'abril l'assaig d'optimització de reg amb escassetat d'aigua i baixa qualitat.
Investigadors de l'IVIA preocupats per l'actual escassetat d'aigua de reg i l'empijorament de la seua qualitat (salinització) estan investigant sobre com optimitzar el seu maneig.
L'IVIA forma a tècnics d'altres CCAA en la detecció de les bactèries causants del HLB en plantes i insectes vectors
El Laboratori de Bacteriologia de l'IVIA es el Laboratori Nacional de Referència de bactèries fitopatògenes del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.
El fred hivernal com a factor limitador de la producció de fruiters
Les temperatures d'aquest hivern han sigut anormalment altes (especialment respecte a les temperatures mínimes) a la Comunitat Valenciana. L'IVIA ofereix una avaluació d'aquesta circumstància i la...