Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
SOSTENIBLE: Control biològic de plagues i malalties com a peça clau en l'impuls de la sostenibilitat dels cultius agraris de la Comunitat Valenciana
SOSTENIBLE és un projecte de l'IVIA cofinançat amb Fons europeus a través del Programa FEDER 2021-2027 per a la Comunitat Valenciana que té com a objectiu desenvolupar estratègies racionals de...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
L'IVIA es vist de dol per la defunció del Dr. Ramón Carreres
Divendres passat 7 d'abril moria el Dr. Ramón Carreres, investigador jubilat de l'IVIA, responsable del Departament de l'Arròs de Sueca durant diversos anys i promotor i organitzador del Centenari...
Diálogos entre la Ciencia y la Producción: “El Programa de Mejora Sanitaria de Variedades de Cítricos v2.0. Evolución del motor de la citricultura española”
Garantizar el estado sanitario de las plantaciones de cítricos es clave para el desarrollo de una citricultura competitiva ya que las enfermedades transmisibles por injerto siempre han sido el...
Seminario extrordinario: "A QUAFETY approach to quality monitoring and prediction for fresh-cut produce"
QUAFETY is the short name for a collaborative 3-year R&D project co-funded by the European Commission (Comprehensive Approach to Enhance Quality & Safety of Ready-to-eat Fresh Products), aimed to...
Seminari científic: "Nous patrons de caqui enfront del canvi climàtic. Una història amb salero"
Les fisiopaties causades per la salinitat són un problema cada vegada més comú en el cultiu del caqui. La salinitat en aquest cultiu, a més de reduir el rendiment de les plantacions, provoca greus...
L'IVIA informa sobre l'ús agronòmic dels llots de depuradora
Els llots de plantes depuradores d'aigües residuals (EDAR) són un residu orgànic àmpliament utilitzat en els nostres camps, a causa de la seua riquesa en nutrients tan importants com el nitrogen o...