Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
L'IVIA lidera un projecte per a optimitzar la vigilància epidemiològica de patògens i plagues quarentenàries de cítrics
En el marc del projecte GP/EFSA/ALPHA/2021/08 finançat per l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) i coordinat per la Unitat de Micologia, investigadors del Centre de Protecció Vegetal...
Celebrada en el IVIA la jornada “Últimos resultados en la prevención y lucha frente al HLB y sus vectores”
Con un gran éxito de asistencia se ha celebrado en el Salón de Actos del Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) la jornada Últimos resultados en la prevención y lucha frente al HLB y...
L'IVIA, a través del projecte BestRice, desenvolupa estratègies integrades del cultiu de l'arròs amb abordatges genètics i de millora de varietats en combinació amb una gestió eficaç dels recursos, amb menys inputs d'agroquímics
El arroz es un cultivo de importancia sociocultural de relevancia económica en Europa y, además, constituye el soporte ecológico de áreas con ambientes frágiles que necesitan protegerse. Los...
Seminari cientificotècnic: “Oportunitats i desafiaments en l'ús de l'aigua regenerada en l'agricultura”
Seminari científic-tècnic impartit per Francisco Pedrero Salcedo (CEBAS, CSIC).
Jornada “Últims resultats en la prevenció i lluita front a l’HLB i els seus vectors”
El dimecres 22 de febrer, l'IVIA organitza la jornada “Últims resultats en la prevenció i lluita front a l’HLB i els seus vectors”, que tindrà lloc en la sala d'actes Eduardo Primo Millo a partir...