Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
Investigadores del IVIA participarán en la jornada “Revolución agraria con tecnologías disruptivas” dentro del programa Innotransfer
La inteligencia artificial y digitalización han revolucionado la forma en que se gestionan los procesos agrícolas. Actualmente, los profesionales de la agricultura pueden monitorear eficientemente...
Investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA participen en una monografia sobre protocols actualitzats per a l'envasament d'aliments
Els investigadors del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, Prof. Lluís Palou i Dra. María Bernardita Pérez-Gago són els autors del capítol titulat “Antifungal Activity of Edible Films...
Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"
La Universitat de Cartagena va celebrar una jornada tècnica sobre avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada, el passat 13 de març. En ella van participar els principals...
El IVIA recibe el reconocimiento de la Universitat de València por su labor de formación a estudiantes en prácticas
El pasado martes 20 de junio, el Dr. Francisco J. Beitia, investigador del Centro de Protección Vegetal y Biotecnología del IVIA, participó en la mesa redonda "Buenas experiencias de prácticas...
Seminario científico: "Impactos del cambio climático en las marismas y arrozales costeros. Estrategias de adaptación y mitigación"
A menudo se olvida que los impactos del cambio climático en nuestras zonas costeras serán críticos, puesto que al aumento de la temperatura, las sequías y la acidificación marina se le debe añadir...
L’IVIA informa sobre el paper de la investigació i la innovació en el sector agroalimentari de l'Arc Mediterrani
El passat dijous 29 de juny, el Dr. Enrique Moltó, Director de l'IVIA partipà en la taula de debat "Adaptació de la innovació i investigació agrària a les demandes de la societat". Aquesta taula...
Seminario científico: "Ciencia, paciencia y transferencia en el Centro de Genómica del IVIA"
El impacto real de la transferencia de resultados en la sociedad es muy complicado de valorar, aunque la mayoría de los especialistas en el tema coinciden en señalar que solamente las Instituciones...
El IVIA participa en el proyecto europeo EnViRos con el objetivo principal de mejorar la sostenibilidad en la producción de uva de vinificación
El proyecto EnViRos ha sido aprobado recientemente en la convocatoria Arimnet2 (grant agreement nº618127), está financiado por las comisiones europeas en colaboración con el INIA, y tiene como...