Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) - IVIA
Col·laborem amb
Origen i funcions
L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.
L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.
Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).
L'IVIA avança en la protecció del cultiu de tomaca: Mecanismes de defensa de la planta per a reduir el mal en planta provocat per Nesidiocoris tenuis
Un estudi recent publicat en Biological Control liderat per investigadors de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i amb la col·laboració de la Universitat de Bolonya, ha revelat que...
L'IVIA i la Universitat de Florida col·laboren en l'ús de brassionesteroides per a combatre i retardar la infecció per Huanglongbing (HLB)
Un estudi recent publicat en la revista Plants per investigadors del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Florida (UF) ha demostrat que el tractament amb...
Investigadors de l'IVIA participaran en la jornada “Revolució agraria amb tecnologies disruptives” dins el programa Innotransfer
La inteligencia artificial i la digitalitzación han revolucionat la forma en què es gestionen els processos agrícoles. Actualment, els professional de l'agricultura poden monitoritzar eficientment...
FERTINNOWA: se inicia la consulta a los agricultores
Gracias a la red de colaboración e intercambio de experiencias entre agricultores, técnicos, investigadores y empresas de 10 países de Europa, FERTINNOWA va a identificar las tecnologías más...
Bons resultats de tractaments antifúngics alternatius en post-recol·lecció
S'han publicat recentment en les revistes científiques internacionals ‘Postharvest Biology and Technology’ i ‘Crop Protection’ articles d'investigadors de l'IVIA (Laboratori de Patologia del Centre...
“Anatomía de los cítricos” un llibre de referència per a estudiants, estudiosos i curiosos respecte a la primera producció de la C.V.
Els investigadors de l'IVIA, doctors Belén Martínez, Francisco Tadeo, Mary Rus Martínez, Marta Ruiz, María Ángeles Forner, Domingo Iglesias, Manuel Talón i Eduardo Primo, juntament amb els...
Informació sobre el problema del Míldiu en la ceba
Informació presentada pel Dr. Antonio Vicent de l'IVIA, en la xerrada realitzada a Meliana, organitzada per La Unió de Llauradors i Ramaders i l'Ajuntament de Meliana, el 15 de març de 2016
Col·laboració en l'obtenció, experimentació i explotació de noves varietats
El Consell Rector de l'IVIA aprovà el document pel qual es regula la col·laboració de tercers en l'obtenció i experimentació de varietats i nou material vegetal.