Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

 

FSE

FEDR

Ministerio de Economía y Competitividad

Origen i funcions

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) és una entitat autònoma de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia, creada per la Llei 4/1991 de la Generalitat Valenciana de 13 de març.

L'IVIA té al seu càrrec els fins propis de la Generalitat Valenciana d'impulsar la investigació científica i el desenvolupament tecnològic en el sector agroalimentari valencià i d'integrar aquesta contribució al progrés de la ciència agrària en el sistema de relacions de col · laboració i cooperació propi de la activitat investigadora.

Encara que la promulgació d'esta llei atorgà al nostre institut l'estatus jurídic actual, no suposà, en sentit estricte, el seu naiximent com a organisme investigador. El mateix preàmbul de la llei així ho expresa, en referir-se a la transferència del Centre Regional d'Investigació i Desenvolupament Agrari de Llevant (CRIDA-07) a la Generalitat Valenciana en 1984. Este Centre, a la seua vegada, fou hereu d'altres institucions i així ho detallà recentment el Dr. Salvador Zaragoza en el seu llibre Origen y actividades del Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (1868-2000).

DESTAQUEM

AgroAlimVal: un projecte FEDER orientat a millorar la qualitat i la sostenibilitat dels productes bàsics del sector agroalimentari valencià

El projecte AgroAlimVal és un projecte finançat per la Unió Europea, a través del Programa FEDER 2021-2027, que té com a objectiu general desenvolupar i implementar solucions innovadores, segures,...

Importants avanços per a millorar el control dels cotonets en el cultiu del caqui

Els pseudocóccids o cotonets s'han convertit en una de les principals plagues del cultiu del caqui a la Comunitat Valenciana, arribant a causar greus pèrdues econòmiques i amenaçant la viabilitat...

Actualitat

Els nous recobriments comestibles allarguen la vida del caqui mínimament processat

Nou treball publicat recentment en la prestigiosa revista científica internacional Postharvest Biology and Technology per l'equip d'investigadors aborda el desenvolupement de recobriments...

11/01/2016 Jornada de noves varietats de cítrics IVIA

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries ha desenvolupat un nou sistema per a l'experimentació de varietats de cítrics obtingudes en els seus programes de millora de material vegetal.

Artícle sobre enfermetats de post-recol·lecció del caqui 'Rojo Brillante'

Els investigadors de l'IVIA autors de l'article són: Lluıs Palou, Clara Montesinos-Herrero, Ignacio Tarazona, Cristina Besada y Veronica Taberner, ́

L'IVIA i el projecte europeu FERTINNOWA

Una xarxa europea per a compartir les innovacions en gestió del reg i la fertirrigació.

Nou article sobre recobriments comestibles per evitar minves postcollita

Les principals minves econòmiques en postcollita de cítrics són conseqüència de pèrdues de pes, enfermetats fúngiques, alteracions fisiològiques i plagues quarentenàries.

Video recomanat

Video recomanat

ENLLAÇOS

twitter